Επίσκεψη Στ. Θεοδωράκη στα γραφεία της Περιφέρειας

0

 

Το φλέγον ζήτημα του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών – Πύργου έθεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, κατά την συνάντησή της την περ. Δευτέρα στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα.

Συνεχίζοντας τις επαφές με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, όπως έχει αποφασιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, ο Απ. Κατσιφάρας ενημέρωσε τον κ. Θεοδωράκη για τις εξελίξεις και εξέφρασε την αγωνία του για την τύχη του έργου.

«Η Πατρών – Πύργου είναι ένα έργο ζωτικής και αναπτυξιακής σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για εμάς είναι πολύ κρίσιμο θέμα η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού στο σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούται η Περιφέρειά μας και οι συμπολίτες μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε κωλυσιεργίες, μετατοπίσεις χρονικές που βάζουν σε αβεβαιότητα την υλοποίηση του έργου» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, σημειώνοντας ότι «Ολυμπία Οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν νοείται. Πρέπει να συνειδητοποιήσει το πολιτικό σύστημα ότι η συγκεκριμένη οδός είναι εθνικής σημασίας και κρίνεται η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος της χώρας γιατί έχει ήδη περάσει με νόμο στη Βουλή από το 2013».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε πως «η λύση βρίσκεται στην ενίσχυση της Περιφέρειας. Τα μικρά και μεγάλα έργα είναι αυτά που θα βοηθήσουν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Είμαστε στο πλευρό του κόσμου και του Περιφερειάρχη που έχει κατορθώσει να συσπειρώσει όλη την κοινωνία σε αυτή την υπόθεση. Είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας για να δοθεί τέλος σε μια μεγάλη εκκρεμότητα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» Βασίλης Χατζηλάμπρου, «Αριστερή Παρέμβαση Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» Κατερίνα Χαμηλάκη, «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» Γιώργος Κανέλλης, εκ μέρους της παράταξης «Δυτική Συμπολιτεία» Γεράσιμος Παρασκευόπουλος και της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Ελλάδας» Κωνσταντίνος Κοτσιλιάνος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, καθώς και στελέχη του Ποταμιού.

Υπενθυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη Φώφη Γεννηματά, ενώ θα ακολουθήσουν και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, όπως και με τον πρωθυπουργό.

Leave A Reply