Δωρεάν στάθμευση και μετακίνηση για τους οδηγούς – χρήστες των δημοτικών πάρκινγκ

0

Αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει  για τη λήξη της περιόδου χάριτος και τους οδηγούς που κάνουν χρήση του συστήματος περιορισμένης στάθμευσης χωρίς να έχουν κυρώσεις. Στις αρχές Οκτωβρίου μπαίνει  σε κανονική εφαρμογή το νέο σύστημα περιορισμένης στάθμευσης στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Πάτρας, γεγονός που σηματοδοτεί αλλαγή συνηθειών.

Οι οδηγοί θα σταθμεύουν στις δύο ζώνες που έχουν οριοθετηθεί στο εμπορικό κέντρο, είτε για μια είτε για δύο ώρες την ημέρα, κάνοντας χρήση της ειδικής κάρτας, με το σύστημα ξυστό.

Χθες το μεσημέρι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Στάμος συγκάλεσε σύσκεψη στο Δημαρχείο, προκειμένου να ενημερώσει τους τοπικούς φορείς, αλλά και να ακούσει τις παρατηρήσεις και προτάσεις τους από τη μέχρι τώρα πιλοτική εφαρμογή.

Ο Δήμος έχει στη διάθεση των οδηγών που  σταθμεύουν τα οχήματά τους στους δημοτικούς χώρους,  λεωφορεία για τη δωρεάν μεταφορά τους στο κέντρο, συμβάλλοντας έτσι στην αποτροπή της χρήσης του οχήματος στην «καρδιά» της Πάτρας.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, υπάλληλοι του Δήμου θα αναλάβουν τη φύλαξη στους τρεις χώρους πάρκινγκ στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, ενώ οι οδηγοί θα μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους χωρίς να καταβάλλουν κάποιο αντίτιμο και αντίστοιχα, να μεταφέρονται δωρεάν με τα λεωφορεία στο κέντρο της πόλης.

Θα δρομολογηθούν τρία συνολικά λεωφορεία για τη μεταφορά των οδηγών στο κέντρο, ένα λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ που λειτουργεί ήδη σήμερα, ένα του Δήμου και ένα του ΟΛΠΑ.

Πάντως, από την μέχρι σήμερα δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος, σύμφωνα με τον κ. Στάμο, προκύπτει πως οι Πατρινοί δεν παίρνουν την ειδική «ξυστή» κάρτα όπου θα αναφέρεται η ακριβής ώρα στάθμευσής τους, επειδή γνωρίζουν πως σε πρώτη φάση δεν παίρνουν κλήση αλλά… ενημερωτικό σημείωμα.

Στόχος του Δήμου είναι να αντιμετωπίσει τα μικρά προβλήματα που έχουν καταγραφεί προκειμένου όταν θα τεθεί σε κανονική λειτουργία, αυτά να έχουν ξεπεραστεί.

Στο μεταξύ, αποσύρθηκε από τη συζήτηση το θέμα που είχε προγραμματιστεί και αφορούσε στην εύρεση οικοπέδου για τη φιλοξενία των αδέσποτων. Η αντιπολίτευση ζήτησε να εξασφαλιστεί οικόπεδο του Δήμου και όχι να προχωρήσουμε σε αγορά οικοπέδου για τη φιλοξενία και την περίθαλψη των αδέσποτων μετά την παύση λειτουργίας της Μέριμνας Ζώων στο Πανεπιστήμιο, όπως εισηγήθηκε ο Δήμαρχος, το θέμα αποσύρθηκε για να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση, προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Leave A Reply