Οι «τιτάνες», το Καμάρι και ο Δρόμος Υγείας

0

Με αφιέρωμα στο εργοστάσιο Καμαρίου που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή του, κυκλοφόρησε η περιοδική έκδοση «Τιτάνες» της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ. Το 1976 λειτούργησε το  τέταρτο εργοστάσιο στο Καμάρι Βοιωτία και ήταν η αμέσως επόμενη μονάδα από εκείνη που δημιουργήθηκε στο Δρέπανο Αχαΐας το 1968.

Σήμερα, το εργοστάσιο Καμαρίου παράγει 2,3 εκ τόνους κλίνκερ και 2,6 εκ τόνους τσιμέντο. Έιχει κυρίως εξαγωγικό προσανατολισμό, καθώς εξάγει σχεδόν το 85% της συνολικής παραγωγής του, ενώ το 70% αυτών των εξαγωγών διοχετεύεται στην αγορά των ΗΠΑ. Απασχολεί 135 εργαζομένους άρτια εκπαιδευμένους , ενώ οι δραστηριότητες της μονάδας στηρίζουν τουλάχιστον 400 έμμεσες θέσεις εργασίας σε κλάδους όπως οι μεταφορές κ.α.

Στο εργοστάσιο Καμαρίου ακολουθείται η χρήση εναλλακτικών πρώτων υλών και δευτερογενών καυσίμων στην παραγωγική διαδικασία. Τα δευτερογενή καύσιμα που αξιοποιούνται στο Καμάρι είναι προϊόντα βιομηχανικής επεξεργασίας αποβλήτων, όπως υπολείμματα από την ανακύκλωση συσκευασιών, ιλύς διϋλιστηρίων / πριονίδι, αποξηραμένη ιλύς βιολογικού καθαρισμού και ελαστικά αυτοκινήτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

Τα τελευταία 15 χρόνια το Καμάρι τροφοδότησε με τσιμέντο άριστης ποιότητας και υψηλής αντοχής, πολύ δύσκολα, μεγάλα έργα υποδομής, ένα από αυτά ήταν και η ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου. Για το τμήμα της Γέφυρας που βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ζητήθηκε ειδική ποιότητα τσιμέντου υψηλών αντοχών, αλλά χαμηλής θερμότητας ενυδάτωσης, η οποία απαιτούσε πρώτες ύλες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που παρήχθη στο  Καμάρι.

Εξάλλου, στους «τιτάνες» που κυκλοφορούν ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην ομάδα κοινωνικού έργου του εργοστασίου Δρεπάνου που για δέκατη συνεχή χροιά διοργάνωσε το Δρόμο Υγείας παρακινώντας μεγάλους και μικρούς να δοκιμάσουν τη χαρά και τα οφέλη της υπαίθριας άσκησης. Συμμετείχαν 60 εργαζόμενοι και τα μέλη των οικογενειών τους, που διανύσαν μια απόσταση 7χλμ με φυσικές δυσκολίες, αλλά και πανοραμική θέα προς τον Πατραϊκό κόλπο.

 

Leave A Reply