Στήριξη στα «ΕΛΛΑ- ΔΙΚΑ ΜΑΣ»

0

Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντήθηκε την Τρίτη το πρωί αντιπροσωπία των 19 Επιχειρήσεων που συγκροτούν την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ». Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν και τρεις επιχιερήσεις της Δυτικής Ελλάδας, η Λουξ (Αχαΐα), η Agrino (Αιτωλοακαρνανία) και η Κύκνος (Ηλεία).

Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ – ΔΙΚΑ ΜΑΣ» συμμετέχουν μέχρι στιγμής οι εξής εταιρίες: Agrino, ΕΨΑ, ΖΑΓΟΡΙ, Kalamata Papadimitriou, Λουξ, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ΜΕΓΑ, ΝΗΣΟΣ, ΗΛΙΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος (μεταλλικό νερό), Βίκος (αναψυκτικά), ΔΙΝΑΚΗ, BRAVA, EZA, Ζύμη Ψαχνών, ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ, SKAG, ΚΥΚΝΟΣ».

Όπως εξηγεί στον «Σ.Ε.» το μέλος της «ΕΛΛΑ- ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, η πρωτοβουλία αυτή αποτελείται από μία κοινότητα παραγωγικών -μεταποιητικών επιχειρήσεων, ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.

«Παρά τις αντιξοότητες και τα αυξανόμενα αντικίνητρα, επιλέγουμε να διατηρούμε το κέντρο των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων να είναι στην χώρα μας. Πρόκειται για εταιρείες που κατά πλειοψηφία ανήκουν σε ιδιώτες επιχειρηματίες – παραγωγούς που και αυτοί, ως φυσικά πρόσωπα, έχουν τη φορολογική και επιχειρηματική τους έδρα στην Ελλάδα», εξηγεί ο κ. Μαρλαφέκας, ο οποίος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι επιχειρηματίες στην χώρα μας, εφόσον έχει διαμορφωθεί ένα μη φιλόξενο επενδυτικό περιβάλλον με αιχμή του δόρατος την υψηλή φορολογία.

«Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας. Ανάπτυξη χωρίς στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας δεν μπορεί να επέλθει. Εμείς, δημιουργούμε θέσεις εργασίας, στηρίζουμε την εθνική οικονομία», ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ενώ την σημερινή δύσκολη κατάσταση περιέγραψαν και τα άλλα μέλη της πρωτοβουλίας.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού ενημερώθηκε διεξοδικά για αυτήν την πρωτοβουλία και άκουσε και την αγωνία των επιχειρηματιών δήλωσε τα εξής: «Είχα τη χαρά να υποδεχτώ εκπροσώπους της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ – ΔΙΚΑ ΜΑΣ». Μια πρωτοβουλία 19 ελληνικών εταιριών που στόχο έχει να αναδείξει την αξία της επιλογής ελληνικών προϊόντων από τους Έλληνες καταναλωτές. Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας και διαφοροποίησης που δημιουργούνται, παράγονται και ανήκουν στις ελληνικές επιχειρήσεις είναι εθνικός πλούτος από τον οποίο εξαρτάται το βιοτικό μας επίπεδο, το εθνικό μας εισόδημα, η εργασία, η αξιοποίηση του ταλέντου μας και συνολικά η ευημερία της χώρας μας. Δεσμεύομαι ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα και τις ελληνικές εταιρίες, που μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας».

Τέλος να αναφερθεί πως για να γίνει μια εταιρεία μέλος της πρωτοβουλίας θα πρέπει να πιστοποιηθεί από τον φορέα πιστοποίησης Eurocert πληρώντας τα παρακάτω κύρια κριτήρια:

• Επιχειρηματική τους έδρα εντός της Ελληνικής επικράτειας

• Κατά πλειοψηφία Ελληνική ιδιοκτησία, (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) με έδρα εντός Ελλάδας

• Εφαρμόζουν, με απόλυτη αυστηρότητα, την εργατική νομοθεσία

• Παράγουν με υψηλή προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα

• Προτιμούν Ελληνικές επιχειρήσεις για τις ανάγκες προμηθειών και λήψης υπηρεσιών

• Τηρούν τη νομιμότητα στην άδεια λειτουργίας τους

• Ικανοποιούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο.

Leave A Reply