98 εκατ. ευρώ οι οφειλές στη ΔΕΗ

0

Στο… κόκκινο βρίσκονται οι συνολικές οφειλές των πελατών της ΔΕΗ στο Νομό Αχαΐας, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ανέρχονται στο ποσό των 98 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 35,5% του συνόλου των πελατών του Νομού Αχαΐας!

Το ποσοστό είναι πολύ υψηλό συγκριτικά με τους υπόλοιπους Νομούς, όπως παρατήρησαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ που επισκέφθηκαν την Πάτρα την περ. Παρασκευή στο πλαίσιο της ενημερωτικής εξόρμησης αναφορικά με τα νέα προνομιακά προγράμματα ενιαίας έκπτωσης 15% σε όλους τους οικιακούς και τους επαγγελματικούς πελάτες Χαμηλής και Μέσης Τάσης, και ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Σταύρος Γούτσος, με τη Διευθύντρια Πωλήσεων Πελοποννήσου- Ηπείρου, Θεώνη Αρβανιτάκη, τον Διευθυντή Καταστήματος Πάτρας, Γιώργο Καπερώνη και τον Διευθυντή Γραφείου Τύπου, Ανδρέα Πετσίνη παρουσίασαν αναλυτικά τα στοιχεία, ενώ έδωσαν έμφαση στην εφαρμογή του Προγράμματος Παροχής Κινήτρων, καλώντας τους πελάτες να ανταποκριθούν με απώτερο σκοπό να συμβάλλουν θετικά και ανταποδοτικά στη μείωση των ληξιπροθέσμων οφειλών και την εν γένει βελτίωση της εισπραξιμότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, στο Νομό Αχαΐας, η συνολική εικόνα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στις 30 Απριλίου έχει ως εξής:

  • Οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στα €98 εκατ., ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 35,5% του συνόλου των πελατών του Νομού Αχαΐας, ποσοστόπολύ υψηλό συγκριτικά με τους υπόλοιπους Νομούς.
  • Οι οφειλές των οικιακών πελατών αγγίζουν το 53,5 %, εκ των οποίωντο 36,3% αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των €1.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 19,5% των οικιακών οφειλετών.
  • Το ποσοστό των επαγγελματικών πελατών που οφείλουν ανέρχεται στο 42,1 %, εκ των οποίων το 30,3%αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των € 3.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 13,6% των επαγγελματικών οφειλετών. Ενδεικτικά, 46 επαγγελματικοί πελάτες συγκεντρώνουν το 21,2 % των αντίστοιχων οφειλών.
  • Οι οφειλές των αγροτικών πελατών ανέρχονται στο 4,4 %.

Μόλις το 14,3% έχει ρυθμίσει τις οφειλές του

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ έως την 30η Απριλίου, παρά το ιδιαίτερα ευνοϊκό μέτρο της ρύθμισης των οφειλών, με 36 δόσεις από 01.04.2016, μόνο το 14,3 % από αυτές έχουν ρυθμιστεί.

Επισημαίνεται ότι από το σύνολο των € 98 εκατ.,τα € 17,8 εκατ. (ποσοστό 18,1%) αφορούν οφειλές υπέρ τρίτων (Δημοτικά Τέλη, Δημοτικό Φόρο, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και Τέλος ΕΡΤ), ποσά τα οποία δεν έχουν αποδοθεί στους τρίτους δικαιούχους φορείς, εφόσον δεν εισπράχθηκαν. Κατά συνέπεια, η μη είσπραξη των ληξιπροθέσμων επηρεάζει τόσο τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, όσο και εκείνα των Οργανισμών Τοπικής αυτοδιοίκησης και της ΕΡΤ.

Στόχος της ΔΕΗ, όπως τόνισαν τα στελέχη της ΔΕΗ, είναι να ξεκινήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις με τους πελάτες της, η οποία θα χαρακτηρίζεται από τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και την αμφίπλευρη συνέπεια στην τήρηση των υποχρεώσεων. Παραμένοντας προσηλωμένη στο στόχο της  για δημιουργία σχέσεων αμοιβαίου οφέλους και εμπιστοσύνης με τους πελάτες της και με απόλυτο σεβασμό στον αγώνα που δίνουν καθημερινά, προσκαλεί την κοινωνία και την αγορά να κερδίσουν μαζί το στοίχημα της ανάπτυξης, οικοδομώντας μια ισχυρή και σταθερή οικονομία που βασίζεται σε υπεύθυνες συμπεριφορές με ανταποδοτικά οφέλη.

Γούτσος: «Επιστρέφουμε τα χρήματα

στην πραγματική οικονομία»

«Τα νέα μας προγράμματα προσδιορίζουν τη σχέση που χτίζει η ΔΕΗ με την κοινωνία, κατανοώντας απόλυτα τις δυσκολίες της εποχής. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΗ αποφασίστηκε η παροχή έκπτωσης 15% σε νοικοκυριά και επαγγελματίες που αποπληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους, ενώ για πρώτη φορά δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών σε διάρκεια τριών χρόνων χωρίς προκαταβολή. Η ΔΕΗ επιστρέφει τα χρήματα που εισπράττει στην πραγματική οικονομία και αυτό που θέλουμε είναι από τον κόσμο να μας βοηθήσει για να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε», υπογράμμισε ο αναπληρωτής δ/νων σύμβουλος της ΔΕΗ.

Leave A Reply