Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνει το 2ο Summer Camp: «Διακοπές στο Μουσείο»

0

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνει, από τις 11 έως τις 22 Ιουλίου, το 2ο Summer Camp με τίτλο «Διακοπές στο Μουσείο» προσφέροντας στους μικρούς της φίλους δύο πενθήμερα εκπαιδευτικών δράσεων που συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.

 Το σύνολο των δράσεων αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση προσέγγισης των αντικειμένων του Μουσείου, η οποία αξιοποιεί την προϋπάρχουσα εμπειρία των παιδιών, ενεργοποιεί τις αισθήσεις τους, αναπτύσσει τη φαντασία τους και τους προσφέρει γνώση και ψυχαγωγία μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική αλληλεπίδραση.

Η θεματική του προγράμματος είναι η εξής:

  • Ημέρα 1η – Από το μύθο στην ιστορία

Κάθε τόπος έχει το δικό του μύθο. Άραγε ποιος είναι ο μύθος της πόλης μας; Με αφορμή την αφήγηση της ιστορίας του Εύμηλου και του Ανθεία, τα παιδιά ταξιδεύουν στον χρόνο.

  • Ημέρα 2η – Μια φορά κι έναν καιρό στη Βούντενη

Ο Αγέλαος και η Κεραμεία με τα δυο τους παιδιά ζουν στη Βούντενη των μυκηναϊκών χρόνων. Πώς ήταν η ζωή τους; Τι δυσκολίες αντιμετώπιζαν; Πώς έμοιαζε το σπίτι τους; Ποιες ήταν οι καθημερινές τους ασχολίες;

  • Ημέρα 3η Παίζω, παίζεις… παίζουμε

Όλα άρχισαν όταν ο Νικοκλής έχασε το σακουλάκι με τους αστραγάλους. Άραγε τι να συνέβη; Μήπως κάποιος τους έκλεψε; Η ιστορία του Νικοκλή αποτελεί το μέσο για να μάθουν τα παιδιά για τα αρχαία παιχνίδια.

  • Ημέρα 4η – Το δώρο του Απόλλωνα

Η μουσική συνόδευε τις περισσότερες εκδηλώσεις στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Βασικά όργανα ήταν η λύρα και ο αυλός ενώ δεν έλειπαν τα κρουστά, όπως το τύμπανο και τα κρόταλα. Τα παιδιά θα ακούσουν μύθους, θα ανακαλύψουν τους μουσικούς που κρύβονται στο Μουσείο και θα κατασκευάσουν το δικό τους μουσικό όργανο.

  • Ημέρα 5η Γραφέων ίχνη

Πώς γεννήθηκε η γραφή; Ποια ήταν τα υλικά της γραφής; Πώς έμοιαζε το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο; Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα διαφορετικά είδη γραφής που υπάρχουν στα εκθέματα του Μουσείου και, με οδηγό το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο, θα γράψουν το όνομά τους σε πήλινα όστρακα.

To 1ο πενθήμερο του 2ου Summer Camp θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 15 Ιουλίου 2016 και το 2ο πενθήμερο από τις 18 έως τις 22 Ιουλίου 2016. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 7-10 χρονών. Θα συμμετέχουν 20 παιδιά σε κάθε πενθήμερο, τα οποία θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλες τις προτεινόμενες δράσεις της εβδομάδας, συνολικής διάρκειας 15 ωρών και οι ώρες διεξαγωγής θα είναι από τις 10:00-13:00 και το σύνολο των δράσεων παρέχεται δωρεάν.

Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης είναι η κα Αλεξία Μπαρδάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ.:2610-275.070 (καθημερινά 09:00-13:00).

 

Leave A Reply