«Βελτιώστε τις συνθήκες τις ΒΙ-ΠΕ»

0

Αντιμέτωπη με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες βιομηχανίες της περιοχής μας στην Βιομηχανική Ζώνη της Πάτρας βρέθηκε την προπ. Πέμπτη, η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, με αφορμή την επίσκεψή της στην Αχαΐα.

Η κυρία Τζάκρη συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών.

Μετέβη μεταξύ άλλων στην βιομηχανία μεταλλικών κατασκευών Κ. Λιαρομμάτης Α.Ε., μέλος του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Πατρών, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΕΒΙΠΑ και του ΠΑΣΕΒΙΠΕ Πέτρο Μαντά, τον αντιπρόεδρο του ΣΕΒΙΠΑ Γιώργο Κολλιόπουλο και μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου.

Η Υφυπουργός ενημερώθηκε για τα ζητήματα των επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Πατρών, καθώς και για το πλαίσιο λειτουργίας του νεοσύστατου φορέα πανελλαδικής εκπροσώπησης των εγκατεστημένων επιχειρήσεων ΠΑΣΕΒΙΠΕ.

Σε συνέχεια της παρέμβασής του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Μαντάς κατέθεσε στην υπουργό υπόμνημα με προτάσεις του ΠΑΣΕΒΙΠΕ για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των Βιομηχανικών Περιοχών και Επιχειρηματικών Πάρκων, με αφορμή την επεξεργασία του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Η ίδια αναφέρθηκε από την πλευρά της στο σχέδιο παραγωγικής  ανασυγκρότησης της χώρας που προωθεί το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αυτή την περίοδο και το οποίο προβλέπει στρατηγικούς στόχους για την αναδιοργάνωση της βιομηχανίας, την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την απλούστευση του νομοθετικού πλαισίου αδειοδότησης και την διαμόρφωση κατάλληλων προϋποθέσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Το σχέδιο αφορά την ενίσχυση δυναμικών κλάδων της οικονομίας, τη διασύνδεση της βιομηχανίας με την καινοτομία και την έρευνα, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη μείωση του κόστους ενέργειας στη βιομηχανία, τα έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, ενημέρωσε για τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης για την ενίσχυση της μεταποίησης με προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης στα 71 εκατ. ευρώ.

Leave A Reply