Σημαντική «ανάσα» για την τοπική οικονομία δίνει το πρόγραμμα Culture and Shopping του Επιμελητηρίου Αχαΐα

0

300-400 τουρίστες την εβδομάδα

Μισό… κρουαζιερόπλοιο την εβδομάδα θα φέρνει στην Πάτρα το πρόγραμμα Culture and Shopping που υλοποιεί για μια ακόμη χρονιά η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τουριστικών γραφείων, για την φετινή τουριστική περίοδο (από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου έως και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου) κάθε εβδομάδα θα φθάνουν στην Πάτρα τουλάχιστον 300-400 τουρίστες για όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου (έως και τις αρχές Οκτωβρίου). Ποδαρικό έκαναν το περ. Σάββατο τουρίστες από την Γαλλία που διαμένουν σε ξενοδοχεία της Ερατεινής και στο πλαίσιο του προγράμματος του Επιμελητηρίου ήρθαν να γνωρίσουν την κουλτούρα των Πατρινών αλλά και την αγορά της. Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, για πρώτη φορά έχει επέλθει συνεργασία με tour operator που φέρνουν στην Πάτρα γκρουπ Γάλλων, Γερμανών και Ρώσων.

Συγκεκριμένα, έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους παρακάτω tour operators

Την TUI, κάθε Πέμπτη θα έρχονται προγραμματισμένες επισκέψεις με Γερμανούς και κάθε Παρασκευή επισκέψεις με Γάλλους (πρωινές επισκέψεις), από την MOUZENIDIS θα έρχονται Ρώσοι επισκέπτες κάθε Τετάρτη (πρωινές επισκέψεις) και από την TEZ θα έρχονται Ρώσοι επισκέπτες κάθε Πέμπτη (πρωινές και απογευματινές επισκέψεις). Το Επιμελητήριο έχει διανείμει τους χάρτες με τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αλλά και τα αξιοθέατα της περιοχής σε τέσσερις ξένες γλώσσες, (γαλλικά, ρώσικα, γερμανικά και αγγλικά) στα ξενοδοχεία της Αχαΐας μέχρι και το ALDEMAR της Ηλείας και σε επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος. Ετσι, οι τουρίστες εφοδιασμένοι με τους χάρτες και το πληροφοριακό υλικό που έχουν προμηθευτεί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική αγορά και να απολαύσουν τις ομορφιές της πόλης.

«Ξεκίνησαν οι επισκέψεις Γερμανών τουριστών που βρίσκονται για διακοπές στην ευρύτερη περιοχή και των Ρώσων. Περιμένουμε ότι κάθε εβδομάδα θα έχουμε στην πόλη της Πάτρας, περίπου 300 με 400 τουρίστες. Μπορεί να μην ακούγεται μεγάλο νούμερο, όμως για την Πάτρα που δεν είναι μια τουριστική περιοχή, είναι στην ουσία μισό κρουαζερόπλοιο!», ανέφερε στον «ΣΕ» ο ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Θανάσης Κούστας.

Παράλληλα, όπως μας ενημέρωσε, το Επιμελητήριο υλοποιεί το πρόγραμμα WIN-WIN που προσφέρει δώρα σε τουρίστες που ψωνίζουν από τα καταστήματα της πόλης. Ειδικότερα, οι τουρίστες που θα κάνουν αγορές στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Culture and shopping, για κάθε 10 ευρώ που ξοδεύουν θα λαμβάνουν και έναν λαχνό. «Όταν θα επιστρέφουν στο πούλμαν θα βάζουν τους λαχνούς σε ένα κουτί, από όπου θα βγαίνουν τρία τυχαία κουπόνια. Ο πρώτος θα κερδίζει ένα λεύκωμα του Πατρινού Καρναβαλιού και οι άλλοι δυο τοπικούς οίνους», σημείωσε ο κ. Κούστας.

 

Leave A Reply