«Με τη Δύναμη του Λόγου…»

0

Το Μουσικό εργαστήρι του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Με τη Δύναμη του Λόγου», αφιερωμένη στο σπουδαίο έργο του ποιητή-στιχουργού Κώστα Τριπολίτη.  

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ανέκδοτα ποιήματα του πατρινού ποιητή Διονύση Καρατζά σε σύνθεση των μελών του Μουσικού Εργαστηρίου Ν. Μπαλή και Η. Λαμπρόπουλου. Το δεύτερο μέρος είναι ένα μουσικό αφιέρωμα στο σπουδαίο έργο του ποιητή-στιχουργού Κ. Τριπολίτη όπου και θα τιμηθεί για την προσφορά του στον πολιτισμό.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί, μετά την αρχική της αναβολή, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών.

Το Μουσικό Εργαστήρι του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου αποτελείται από μουσικούς και τραγουδιστές που αφιλοκερδώς προσπαθούν να φέρουν την ερασιτεχνική δημιουργία στο προσκήνιο και να ενώσουν τις προσπάθειές τους με τις ανάγκες και ανησυχίες του λαού μας.

Η πρώτη του καλλιτεχνική δραστηριότητα ήταν η μουσική παράσταση με τίτλο «Η Ποίηση στο

Ελληνικό Τραγούδι» που παρουσιάστηκε στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας τιμώντας παράλληλα για την προσφορά τους στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό το συνθέτη Χ. Λεοντή και τον ποιητή Δ. Καρατζά.

Το 2014 παρουσίασε στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας τη μουσική παράσταση «Τα Τραγούδια του Λαού μου» τιμώντας τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κ. Καζάκο. Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Μ.Δημητριάδη, την οποία τιμήσαμε στο πρόσωπο της αδελφής της και μουσικού Α. Μάνου . Το 2015 πραγματοποίησε τη μουσική παράσταση «Οι Λαοί Τραγουδούν» στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας με τραγούδια διαμαρτυρίας απ’ όλον τον κόσμο. Μια συναυλία αφιερωμένη στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μ. Θεοδωράκη και στο οικουμενικό του έργο, τονίζοντας την ανάγκη για παγκόσμια ειρήνη.

Στην συναυλία θα συμμετάσχουν οι εξής: Νίκος Μπαλής (ακουστική κιθάρα, τραγούδι), Μαρία Ρούτση (τραγούδι), Σοφία Ραφτούλη (πιάνο, τραγούδι), Δημήτρης Βασιλακόπουλος (μπουζούκι, μαντολίνο), Γιώργος Παπαγεωργίου (μπουζούκι, μπάντζο, πολίτικη λύρα), Τάσος Σχίζας (ακορντεόν), Ρεγγίνα Σοφού (βιολί), Σταύρος Ξιούρας (κλαρίνο, σαξόφωνο), Νίκος Σκεπαρνιάς (κλασική κιθάρα), Γιώργος Τσιλιγιάννης (ακουστική κιθάρα), Γιάννης Αντωνόπουλος (ακουστική κιθάρα), Γιάννης Καμηνιώτης (ακουστική κιθάρα), Κώστας Γιωτσόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα), Αλέξης Μαχαίρας (ηλεκτρικό μπάσο), Γιώργος Μπαράκος (τύμπανα).

Leave A Reply