Ρόλοι αντεστραμένοι

0

Μεγάλη συζήτηση έγινε και θα συνεχίσει για το ρόλο των συγκεντρώσεων τύπου #παραιτηθείτε. Με τους ρόλους μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αντεστραμένους. Με εκπροσώπους της πρώτης να ξεχνούν τι έλεγαν οι ίδιοι για παρόμοιες συγκεντρώσεις όταν ήταν αντιπολίτευση και τους δεύτερους, ιδίως όσοι εναλλάσσονταν επί δεκαετίες στην εξουσία να λησμονούν τα πεπραγμένα τους.

Η μικροπολιτική δυστυχώς υπεράνω όλων. Που πνίγει και όσους με ανιδιοτέλεια αναζητούν νέα πεδία διεκδίκησης. Τρίβοντας τους μέσα στις  μυλόπετρες διχαστικών προτροπών από τη μια και ιδιοτελών επιθυμιών της μορφής «φύγε εσύ να έλθω εγώ» από την άλλη.

Ας αναζητήσουν επομένως οι ανιδιοτελείς με φαντασία νέα πεδία έκφρασης των δικαιολογημένων αγωνιών τους. Μακριά και κόντρα στις εξουσίες κάθε μορφής, που τα μόνα εργαλεία που χρησιμοποιούν είναι η δαιμονοποίηση ή η ενσωμάτωση. Και αυτά τα πεδία δεν αρκεί να έχουν σαν περιεχόμενο τους κραυγές και εξυπνακίστικα πανό. Χρειάζονται κυρίως δημιουργικές προτάσεις που αντί μόνο να αφαιρούν και να διαιρούν κυρίως να προσθέτουν και να πολλαπλασιάζουν.

 

Leave A Reply