Αντιδράσεις για την επαναλειτουργία του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Πατρών

0

Τη δέσμευση για επαναλειτουργία του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος μετά από σχετικό αίτημα του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας έδωσε η αναπληρώτρια Yπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα θέμα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον κλάδο της Εστίασης και η κατάργηση του τμήματος αυτού θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στα καταστήματα της πόλης μας. Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Υπουργού, η οποία δεσμεύτηκε για την άμεση επαναλειτουργία του. Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γ. Κοτοπούλης, ο γεν. γραμματέας Νίκος Αθανασόπουλος και ο αντιπρόεδρος Σπύρος Στεργίου, παρέδωσαν στην κυρία Αναγνωστοπούλου το σχετικό υπόμνημα.

Στο μεταξύ, έντονες είναι οι αντιδράσεις από την περιοχή της Ηλείας μετά και τις δηλώσεις της αναπλ. υπουργού Παιδείας,  Σία Αναγνωστοπούλου για την μεταφορά του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων από την Ηλεία στην Πάτρα. «Καμία άλλη σκέψη να μην περνά από το μυαλό κάποιων από την Πάτρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ηλείας ο κ. Ζαχαρόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με την πρόεδρο του Τμήματος κ. Ζαφειροπούλου και τόνισε πως την επόμενη χρονιά οι πρώτοι πτυχιούχοι του τμήματος θα μπορούν να κάνουν την πρακτική τους στις τουριστικές επιχειρήσεις του Πύργου.

Ζητούν την ενίσχυση του τμήματος και όχι η απαξίωσή του προς όφελος του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού, δύο πόλους που επενδύει η Ηλεία, τονίζοντας πως «σε έναν νομό που έχει σαν σημαίες την Αρχαία Ολυμπία και το Κατάκολο, η μόνη συζήτηση που θα έπρεπε να γινόταν είναι η ενδυνάμωση του και η αξιοποιησή του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και αναμένουμε τις άμεσες αντιδράσεις και ενέργειες όλων των αρμοδίων».

Η κα.  Ζαφειροπούλου, από την πλευρά της, τόνισε ότι στόχος είναι η αγαστή συνεργασία ώστε να προκύψει τουριστική ανάπτυξη με την αξιοποίηση των αποφοίτων του τμήματος.

Leave A Reply