«Καμπανάκι» για τον τουρισμό λόγω απεργιών από τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων

0

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) Λύσανδρος Τσιλίδης με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και αναμένεται να πλήξουν τον τουρισμό.

Από τη Δευτέρα 20 έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια έχουν εξαγγείλει πενθήμερη απεργία, γεγονός που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα αεροδρόμια της χώρας καθώς θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις ίσως και ακυρώσεις πτήσεων.

Οπως αναφέρει ο ΗΑΤΤΑ, μετά από τα λιμάνια και την κρουαζιέρα, άλλος ένας τομέας ιδιαίτερα σημαντικός, αναμένεται να πληγεί και απευθύνει έκκληση προς όλους τους αρμοδίους προκειμένου να εξασφαλίσουν τις συνθήκες για την απρόσκοπτη ροή τουριστών αντιλαμβανόμενοι το κοινό συμφέρον και τα οφέλη για τη χώρα.

«Κανείς δεν δικαιούται να εγκαταλείπει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, των επιχειρημάτων, της τεκμηρίωσης και της εξεύρεσης λύσεων και να προβαίνει σε κινητοποιήσεις που προκαλούν σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους προβλήματα διεκπεραίωσης του έργου τους και ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία της χώρας. Καμία συνδικαλιστική διεκδίκηση από τη δεσπόζουσα θέση της παράλυσης των αφίξεων και αναχωρήσεων των ταξιδιωτών από και προς τη χώρα μας, δεν πρέπει να επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του τουρισμού μας, να δημιουργεί αρνητική εικόνα για τον προορισμό Ελλάδα και να διακινδυνεύει την τελευταία οικονομική ανάσα της ελληνικής οικονομίας και των εμπλεκόμενων επαγγελματικών κλάδων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας. Καλούμε όλες τις πλευρές να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συνέχισης του διαλόγου για την επίλυση των διαφορών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Τσιλίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς «τα μηνύματα μας από τις διεθνείς αγορές είναι ανησυχητικά, οποιαδήποτε ολιγωρία στη διαχείριση της κατάστασης και με εντεινόμενες τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τις συγκοινωνίες θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για τη φετινή τουριστική περίοδο. Διακινδυνεύουμε για μια ακόμη φορά να προκαλέσουμε δυσλειτουργία στην εξυπηρέτηση των τουριστών, να κλονίσουμε την εμπιστοσύνη των διεθνών τουριστικών αγορών από εσωτερικά προβλήματα».

Leave A Reply