Κινητοποιήσεις για το θαλάσσιο μέτωπo

0

Δυναμικές κινητοποιήσεις εν μέσω καλοκαιριού με θέμα την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου προανήγγειλε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, εξαπολύοντας βέλη κατά του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όχι μόνον δεν αποδέχθηκε το αίτημα για συνάντηση αλλά ούτε έστω δεν απέστειλε μια έγγραφη απάντηση.

Η παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου αποτελεί πρωταρχικής σημασίας ζήτημα για τη Δημοτική Αρχή Πάτρας και τους κατοίκους της ωστόσο το θέμα παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις παραμένει ανοικτό.

Ο κ. Πελετίδης ερωτηθείς σχετικά χθες το μεσημέρι, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με θέμα τη λειτουργία της ημερήσιας κατασκήνωσης στο κάμπινγκ της Αγυιάς, ανέφερε πως έχουν περάσει τρεις ολόκληρες εβδομάδες και ο Α. Τσίπρας δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα της πόλης. Ανέφερε, πως πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι για να κατοχυρώσει το δικαίωμα της πόλης να έχει πρόσβαση στη θάλασσά της, διεκδικώντας πιεστικά λύση στο ιδιοκτησιακό.

«Η Δημοτική Αρχή έχοντας στο επίκεντρο της πολιτικής της τα λαϊκά στρώματα, αξιοποιεί τα τμήματα της παραλιακής ζώνης για τις ανάγκες τους. Σε αυτή την κατεύθυνση διεκδικεί την οριστική παραχώρησή της, να σταματήσει η συστηματική παρεμπόδιση από τον κρατικό μηχανισμό των παρεμβάσεων, όπως πρόσφατα με τα όργανα γυμναστικής στο Νότιο Πάρκο. Με βάση αυτό, ζητήσαμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία απάντηση», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Προχωρούν οι αναπλάσεις

Παράλληλα, προχωρά όπως είπε στο σχεδιασμό του για αναπλάσεις στο παραλιακό μέτωπο. Οπως ανακοίνωσε θα συνεχιστούν οι εργασίες για την ανάπλαση στο Νότιο Πάρκο, με τοποθέτηση γκαζόν, παιδικής χαράς ώστε να αποτελέσει μια όαση αναψυχής για τους δημότες. Ακολούθως, όπως είπε, θα προχωρήσει ο Δήμος σε αντίστοιχες παρεμβάσεις στον Κόκκινο Μύλο και στις Ιτιές στην Παραλία Πατρών, βελτιώνοντας την εικόνα τους και αξιοποιώντας το «πρόσωπο» της πόλης στο παραλιακό της μέτωπο.

Έκανε επίσης γνωστό, ότι άμεσα αρχίζουν εργασίες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων της νέας μας κατασκήνωσης στην Δημοτική Κοινότητα Ροϊτίκων, που θα αποτελεί έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο παιχνιδιού για τα παιδιά της πόλης.

 

Leave A Reply