Οι υγειονομικοί μποστά σε νέες προκλήσεις σε περίοδο κρίσης

0

«Η υγεία χρειάζεται ανάπτυξη και η ανάπτυξη χρειάζεται υγεία» . Συνοπτικό αλλά περιεκτικό  το συμπέρασμα  που εξήχθη  φέτος στο 4o FORUM Υγείας, με τίτλο «Υγεία και Ανάπτυξη»  που πραγματοποιήθηκε στο Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, στο ξενοδοχείο «Αστήρ» και οργάνωσε ο «Σύμβουλος Επιχειρήσεων».

H  δυναμική της υγείας και η συμβολή της στην ανάπτυξη κατατέθηκαν δεκάδες ομιλητές που έδωσαν το «παρών» σε πέντε συνεδριακές εκδηλώσεις.

Καταδείχθηκε η ανάγκη για αλλαγές. Από τη μια ο ΕΟΠΥΥ έχει δρομολογήσει ήδη νέο τρόπο λειτουργίας και αναζήτηση επιπρόσθετων εσόδων. Από την άλλη οι ιδιώτες γιατροί κλήθηκαν να αλλάξουν τα εταιρικά τους σχήματα για να επιβιώσουν.

Αδιέξοδη και η καθυστέρηση στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ, δημιουργεί επιπρόσθετες δυσκολίες στους γιατρούς, οι οποίοι αυτές τις ημέρες πληρώνονται για τον Ιανουάριο του 2016.  Σε ομαλοποίηση της ροής χρηματοδότης ελπίζει ο ΕΟΠΥΥ.

Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα της υγείας αναπτύσσεται παρά την κρίση. Πάνω από 20 επιστήμονες παρουσίασαν την ανοδική πορεία που καταγράφει το Θεραπευτήριο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, όπου σε ένα βαθμό έχει «μετακομίσει» η εξαιρετική εμπειρία του ΠΠΝΠ και του δημοσίου νοσοκομείου.

Η υγεία και η ανάπτυξη αποτέλεσαν τον κεντρικό πυρήνα της συνεδριακής εκδήλωσης που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών.  Η υγεία του70% των Ελλήνων επηρεάζεται, όπως δήλωσαν, από το εργασιακό τους περιβάλλον. Η προαγωγή υγείας στους χώρους εργασίας έχει οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις/οργανισμούς, όσο και για τους εργαζομένους.

Στον χώρο της υγείας εξάλλου καταγράφονται και αρνητικά ρεκόρ. Η Eλλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην παιδική παχυσαρκία. Είναι πρωταθλήτρια και στους καπνιστές και το 60% του πληθυσμού συνδέεται με το αλκοόλ. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από  το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής (Τομέας Δημόσιας Υγείας), , δείχνουν την άλλη όψη…

Χορηγοί του 4ου FORUM  Υγείας ήταν:  CBL, ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε, ELDRUG, APLOPOLIS, UNITYPE KAI ΔΙΗΧΟ.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» , thebest.gr, IONIAN TV, «ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ»

Leave A Reply