Με επίσχεση εργασίας θα «απαντήσουν» οι γιατροί για τις πολύμηνη στάση πληρωμών

0

Την απόφαση να μεταθέσουν την έναρξη της επίσχεσης εργασίας για τις 8 Ιουνίου έλαβαν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί δίνοντας περιθώριο οκτώ ημερών στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για την πληρωμή του Ιανουαρίου του 2016.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι η 8η Ιουνίου είναι τελεσίδη ημερομηνία και «καθιστούμε υπεύθυνη την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ για την τήρηση της». Επίσης, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ απαντά στην διοίκηση του Οργανισμού ότι δεν δέχεται απειλές που θίγουν την επαγγελματική και επιστημονική αξιοπρέπειά της και καλεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, δια της εκπροσώπησης του προέδρου του στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ να προασπίσει τα δικαιώματα των γιατρών.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ διαμαρτύρονται διότι όπως υποστηρίζουν δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του 2016, ενώ επειδή έχουν εκδοθεί τιμολόγια, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ήδη φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τις 4.500 ευρώ, για εισόδημα που δεν έχει καν εισπραχθεί.
Στο πλευρό των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, έχει ταχθεί και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, υποστηρίζοντας ότι η πολύμηνη στάση πληρωμών του Οργανισμού, συνδυαζόμενη με τη νέα φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία εξανεμίζει τις δεδουλευμένες αμοιβές των ιατρών, που προσπαθούν να ασκήσουν βιοποριστικό επάγγελμα με αξιοπρέπεια.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΙΣΠ Αννα Μαστοράκου τονίζει ότι «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΟΠΥΥ πρέπει να εστιάσουν στην ακριβή αποτύπωση της παραβατικότητας κατά την τελική εκκαθάριση, μακριά από την εφαρμογή οριζόντιων άδικων περικοπών, που καταλογίζουν αμάχητο τεκμήριο «παραβατικότητας» στους ιατρούς, χωρίς ουσιαστικό δικαίωμα αναίρεσης. Οι κανόνες χρηστής διοίκησης επιβάλλουν μέτρα διαφάνειας και διαύγειας, χωρίς «χρηματικά» κίνητρα των υπαλλήλων που ασκούν δημόσιο έλεγχο».

Leave A Reply