Εκατό τουρίστες με τροχόσπιτα στην Πάτρα

0

Η Πάτρα θα πρέπει να αποκτήσει υποδοχέα για τους λάτρεις του αυτοκινούμενου περιηγητικού τουρισμού, οι οποίοι αποτελούν μια ομάδα που μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Αυτό καταδείχθηκε περίτρανα με αφορμή την φιλοξενία 100 μελών της Πανευρωπαϊκής Λέσχης Αυτοκινουμένων που έφθασαν προχθές το μεσημέρι στην Πάτρα και αναχώρησαν χθες το βράδυ.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας σε συνεργασία με το Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας διοργάνωσαν προχθές το απόγευμα μια λιτή εκδήλωση για να υποδεχθούν τους επισκέπτες. Ο ενθουσιασμός των επισκεπτών, στην πλειοψηφία τους Γάλλοι τουρίστες, ήταν μεγάλος από την ζεστή φιλοξενία που τους παρασχέθηκε. Εκτός από ένα κέρασμα με τοπικά προϊόντα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μέσα από ένα βίντεο τα αξιοθέατα της Πάτρας και να περπατήσουν στο κέντρο της πόλης, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινούμενων Ασπασία Χριστοδουλάκη μιλώντας στον «Σ.Ε.» τόνισε ότι: «Στόχος μας είναι να προάγουμε τον οδικό περιηγητικό τουρισμό και να ιδρυθούν οι δομές που χρειάζονται για να γίνει χώρα φιλική προς τα αυτοκινούμενα για να αναπτυχθεί ο χερσαίος οδικός περιηγητικός τουρισμός», σημειώνοντας πως οι εκατό και πλέον τουρίστες που διανυκτέρευσαν στο λιμάνι (απέναντι από τη VESO MARE) στήριξαν τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Αχαϊας Γιώργος Κοτοπούλης και ο αντιπρόεδρος κ. Στεργίου προσέθεσαν πως «διοργάνωσαμε αυτή τη λιτή τελετή υποδοχής σε μια προσπάθεια να ανέβει τουριστικά η περιοχή μας και οι συγκεκριμένοι τουρίστες να γίνουν οι πρεσβευτές μας στις χώρες τους».

Ο ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αθανάσιος Κούστας σημείωσε ότι εκατοντάδες μέλη της Πανερωπαϊκής Λέσχης περνούν από την Πάτρα αλλά δεν παραμένουν διότι δεν υπάρχουν υποδομές αλλά και ενημέρωση για τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

«Δυστυχώς η περιοχή μας δεν έχει υποδοχέα για τον αυτοκινούμενο τουρισμό, που απαρτίζεται από δεκάδες μέλη. Είναι αναγκαία μια γραφογραφημένη περιοχή, κοντά στην Πάτρα, μια μικρή αποχέτευση και μπορούν να παραμείνουν περισσότερες μέρες. Θέλουμε να προσελκύσουμε επισκπέπτες, να παραμείνουν περισσότερες μέρες στην πόλη μας, να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της περιοχής μας, τα τοπικά μας προϊόντα και τις γεύσεις μας», κατέληξε ο κ. Κούστας.

Τέλος, να σημειωθεί πως στους τουρίστες που διανυκτέρευσαν με τα τροχόσπιτά τους στην Πάτρα τους είχε διανεμηθεί χάρτης με τα αξιοθέατα και όλες τις επιχειρήσεις προκειμένου να διευκολυνθεί η παραμονή τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

 

Leave A Reply