Νέους δρόμους ανοίγει το ΤΕΕ/ΤΔΕ

0

Σε αναζήτηση διεξόδου οι άνεργοι μηχανικοί

Η αναζήτηση διεξόδων για τους μηχανικούς μοιάζει να είναι το μεγάλο στοίχημα για το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, καθώς τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί καταδεικνύουν το δυσμενές περιβάλλον, χωρίς προοπτικές και με τεράστια προβλήματα ανεργίας.  Οι στόχοι τέθηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα είναι μία από τις προτεραιότητες που έχει θέσει το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, ζήτημα που αν συνδυαστεί και με τις εξελίξεις που αναμένονται στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, θα μπορέσουν να αμβλύνουν σε κάποιο βαθμό το μείζον πρόβλημα της ανεργίας. Στον τομέα της ενέργειας άλλωστε έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και το ΤΕΕ/ ΤΔΕ τη χρονιά που πέρασε, όπως άλλωστε προέκυψε και από τον απολογισμό δράσης που ανέλυσε κατά την τοποθέτησή του ο Θανάσης Γιανναδάκης πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΔΕ.

Γεγονός είναι πάντως ότι πέρα από την ανεργία, το ασφαλιστικό είναι ζήτημα που ταλανίζει τον κλάδο, όχι μόνο ως προς τις επερχόμενες αλλαγές, αλλά και σε σχέση με το δυσβάσταχτο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, δεδομένου ότι σε ποσοστό 67,2% των μηχανικών της περιοχής δήλωσαν σε έρευνα του ΤΕΕ/ΤΔΕ ότι δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές για διάστημα μέχρι 12 μήνες.

Μέσα από συνέδρια, ημερίδες, θεματικά εργαστήρια και προγραμματικές συμβάσεις το ΤΕΕ/ΤΔΕ επιδιώκει να ανοίξει νέους δρόμους στους μηχανικούς, όπως άλλωστε ανέλυσε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του. Ουσιαστική εξάλλου υπήρξε η συμβολή του φορέα στην εκπόνηση επιστημονικών πορισμάτων πάνω σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή, στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα σύνδεσης της Δυτικής Ελλάδας ,ε το φυσικό αέριο, η γνωμοδότηση για τη διαχείριση Απορριμμάτων του Δήμου Πατρέων, αλλά και η εμπεριστατωμένη πρόταση για το φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου Παραπείρου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπρύτανης Δημοσθένης Πολύζος.

Leave A Reply