Πληρώνουν τα ληξιπρόθεσμα οι οφειλέτες

0

Με απολογισμό στόχων και προγραμματισμό δράσεων για το 2016 συνδύασε ο Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, διευθυντής της Α’ ΔΟΥ Πατρών την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην οικονομική υπηρεσία.

Ο κ. Παπαθανασόπουλος ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους οικονομικούς υπαλλήλους, καθώς η Α ΔΟΥ Πατρών καταφέρνει να είναι εντός των στόχων σε ό,τι αφορά την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων.

Ειδικότερα, τα παλαιά ληξιπρόθεσμα ανέρχονται σε 42.826.130€ μέχρι και 30/11/2014. Αφορούν έναν αριθμό οφειλετών που ανέρχεται σε 200.000 περίπου άτομα. Από αυτά εισπράχθηκε το 99,5% , γεγονός που θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για την ενίσχυση των δημοσίων ταμείων.

Η θετική πορεία των εισπράξεων συνεχίστηκε για την η Α’ ΔΟΥ Πατρών, καθώς από τα ληξιπρόθεσμα της επόμενης περιόδου (1/12/14 έως 30/11/2015) οι εισπράξεις έφτασαν το 25,9% των ληξιπρόθεσμων, ενώ ο στόχος ήταν το 25% .

Ο κ. Παπαθανασόπουλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για την αποτελεσματικότητά τους, ενώ ιδιαιτέρως στάθηκε στην τοποθέτηση του κ. Παυλόπουλου στη θέση του υποδιευθυντή, του οποίου η συμβολή, κυρίως στο ελεγκτικό έργο –όπως είπε – είναι πολύ σημαντική με εμφανή αποτελέσματα.

«Σε θέματα απόδοσης η υπηρεσία μας είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα για γι αυτό ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο διευθυντής της Α’ ΔΟΥ Πατρών, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές υπηρεσίες στην Ελλάδα. Το τμήμα ελέγχου λειτουργεί σήμερα μόνο με δέκα ελεγκτές, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι κατά πολύ περισσότερες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στις διαρκείς αλλαγές που υπάρχουν στη φορολογική νομοθεσία.

Ο κ. Παπαθανασόπουλος, από τους εργαζόμενους ζήτησε ευσυνειδησία και εφαρμογή των νόμων κι υπενθύμισε το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίσει η Α ΔΟΥ Πατρών, καθώς το κτίριο δεν είναι ούτε κατάλληλο, ούτε λειτουργικό – όπως παρατήρησε.

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρευρέθηκαν ο προϊστάμενος του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων οικονομικός επιθεωρητής κ. Επαμεινώνδας Καλογερόπουλος, οι οικονομικοί επιθεωρητές κ. Επαμεινώνδας Ρόζος, κ. Ανδρέας Λιαστός, κα Βασιλική Τζίκα, ο διευθυντής Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών κ. Βασίλειος Κυριακάτος, οι διευθυντές ΔΟΥ Αιγίου κ. Θόδωρος Φλωρόπουλος και Γ’ Πατρών Παναγιώτης Τζόλας, ο πρόεδρος του Γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας κ. Φάνης Μπαρμπαρίτσας , καθώς επίσης εκπρόσωποι του τοπικού συλλόγου.

Leave A Reply