Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιστημονική εκδήλωση της ΕΕΑΣΚΠ

0

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ), το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 6.00 μ. μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου ¨ΑΣΤΗΡ¨ στην Πάτρα.
Παρευρέθηκαν πλήθος μελών, φίλων και εκλεκτών καλεσμένων, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου και της Πολιτείας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα όλων των καλεσμένων από την συντονίστρια της εκδήλωσης και εθελόντρια Κοινωνική Λειτουργό του Σωματείου κα Σοφία Αττάρτ και ακολούθησε η ομιλία-χαιρετισμός της Προέδρου κας Μαργαρίτας Καραγιώργου, όπου ενημέρωσε τους καλεσμένους για τις δράσεις της ΕΕΑΣΚΠ καθώς και για θέματα που απασχολούν τα ΑμΣΚΠ και ευχαρίστησε ξεχωριστά τους καλεσμένους για τη στήριξή τους στο εθελοντικό έργο του Σωματείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κος Μιλτιάδης Ζαμπάρας, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κος Δημήτρης Πελεκούδας, η Διοικήτρια του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών και μέλος του Προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κα Κατερίνα Γατοπούλου, ο Ιατρός Παθολόγος ,Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών και μέλος του Δ.Σ. Λιμένα Πατρών κος Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας και Επίτιμο μέλος της ΕΕΑΣΚΠ κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου, η Αντιπρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου ¨Αγκαλιάζω¨ κα Γωγώ Παπαθανασοπούλου, ο Γ.Γ. της ΜΚΟ Φροντίζω και συντονιστής του προγράμματος «Συνηγορία για τη ΣΚΠ στη Δυτική Ελλάδα-Πρόγραμμα «Είμαστε Όλοι Πολίτες»» κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, η εμπνεύστρια της Διαδικτυακής Ομάδας Αλληλεγγύης Ανθρώπων με ΣΚΠ και μέλος της ΕΕΑΣΚΠ κα Μαρίνα Ζεκάκου και ο καθηγητής Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ιωάννης Ματσούκας.
Ακολούθησε Επιστημονική Ενημέρωση από τον Καθηγητή Νευρολογίας, Διευθυντή Νευρολογικής Κλινικής Π.Ν.Π. και Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας κ. Παναγιώτη Παπαθανασόπουλο με θέμα : “Απαντήσεις στις συνήθεις ερωτήσεις ασθενών με ΣΚΠ”.

Η ενημέρωση συνεχίστηκε από τον Επίκουρο Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής και Ηλεκτροφυσιολογίας στο Εργαστήριο Υγειο-Φυσικής & Υπολογιστικής Νοημοσύνης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη με θέμα: “Η ηλεκτροφυσιολογική διάγνωση και η προγνωστική της αξία για τη ΣΚΠ στην εποχή της μαγνητικής τομογραφίας” και έκλεισε την ενημέρωση ο Διδάκτορας Κλινικός Νευροψυχολόγος στο Ιατρείο Μνήμης- Νευροψυχολογίας της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Λάμπρος Μεσσήνης με θέμα: “Νευροψυχολογική εκτίμηση και αποκατάσταση γνωστικών λειτουργιών στη ΣΚΠ”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν καφές , χυμοί και διάφορα εδέσματα και έκλεισε με ελαφρύ δείπνο.
Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων και η είσοδος ήταν ελεύθερη προς όλους.

* Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

DSCN6285

DSCN6329

DSCN6415

DSCN6502

DSCN6551

Leave A Reply