«Όρχησις επών & εποχών»

0

Τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του Χορευτικού από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, καθήλωσαν επί δυόμιση ώρες τους θεατές της κατάμεστης αίθουσας στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, σε μια παράσταση αφιερωμένη στα αρχαία ελληνικά όργανα «όρχησις επών & εποχών» και την διαχρονικότητά τους.

Τετρακόσια και πλέον παιδιά περπάτησαν, τραγούδησαν και χόρεψαν ολόκληρη την Ελλάδα του χτες, του σήμερα αλλά και του αύριο.

Παράλληλα μέσα από την παράσταση και την εξαιρετική προσπάθεια των παιδιών, αναδείχθηκε η καταπληκτική δουλειά των δασκάλων του Χορευτικού τμήματος του Δήμου Πάτρας, οι οποίοι αφιλοκερδώς δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Μακριά από τα βέλη του εθνικισμού, οι οπαδοί της ερασιτεχνικής δημιουργίας προσφέρουν αγόγγυστα με «όπλο» τα βήματα των λαϊκών χορών, που μέσα τους κουβαλούν ολόκληρη τη ζωή του λαού μας με χαρές, λύπες και αγώνες για αξιοπρέπεια, και λευτεριά.

Πολλά συγχαρητήρια δόθηκαν στον υπεύθυνο του Χορευτικού Χρήστο Γιαννόπουλο και στους δασκάλους Ζιάκου Ιωάννα, Ρέα Μαυρόγιαννη, Σεμίνα Χρονοπούλου, Κατερίνα Σέρβου, Φένια Λυριντζή, Βάσω Βαγενά, Γιώργος Μαγιάκης, Αρτεμις Τερζή, Νίκος Μπαριάμης, Μαριάννα Σδρούλια, Ελένη Μαρίνη, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Τοπάλης Γιάννης, Κοριτζέλης Βασίλης, Ιωαννίδης Μιχάλης, Βαϊτα Αδαμοπούλου, Μπάρκουλας Κωστας, Λαμπρινή Σδρούλια, Τριαντάφυλλος Διονύσιος, Κωστάτζα Κοσμάτου, Τσάλιος Θωμάς όπως και όλους τους δόκιμους και την υπεύθυνη του παιδικού την Ζαρνάβαλου Σταυρούλα.

Το δικό τους ξεχωριστό «λιθαράκι» για να στεφθεί από επιτυχία η παράσταση και να υπάρξει ένα τέλειο αποτέλεσμα έβαλαν, ο Γιώργος Μαγιάκης με την υπέροχή δουλειά στα κείμενα για τα αρχαία ελληνικά όργανα, η Κατερίνα Σέρβου που είχε την επιμέλεια των διαφανειών, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος που είχε την τεχνική επιμέλεια της μουσικής καθώς και τα παιδιά του βεστιαρίου τον υπεύθυνο Μίμη Πολυγένη και την Ντίνα Παναγιωτοπούλου και Φένια Λυριτζή.

* Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση του κ. Παν. Ανθόπουλου:

DSC_0784_resize

DSC_0909_resize

DSC_0948_resize

DSC_0989_resize

DSC_1037_resize

DSC_1049_resize

DSC_1107_resize

DSC_1140_resize

DSC_1179_resize

DSC_1183_resize

DSC_1259_resize

Leave A Reply