Σπουδαία παρουσία της Πολυφωνικής στην Κέρκυρα

0

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσαν οι δύο συναυλίες της Παιδικής και της Νεανικής Χορωδίας της Πολυφωνικής (100 χορωδοί), την παρελθούσα εβδομάδα στην Κέρκυρα, προσκαλεσμένες της Θερινής Ακαδημίας, του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (υπεύθυνη η καθηγήτρια, Μιράντα Καλδή), αλλά και της Χορωδίας Κερκύρας (Διεύθυνση: Χριστίνα Καλλιαρίδου).

Η πρώτη συναυλία δόθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου οι δύο χορωδίες του Οργανισμού, παρουσίασαν υποδειγματικά, ένα πρόγραμμα με έργα από το διεθνές χορωδιακό ρεπερτόριο, συγκεντρώνοντας τα ευμενή σχόλια του ακροατηρίου, των υπευθύνων του προγράμματος της Θερινής Ακαδημίας, αλλά και της διδάσκουσας Καναδής και διεθνούς φήμης Μο Zimfira Poloz.
Το Σάββατο το βράδυ, στην Άνω Κορακιάνα Κέρκυρας, οι δύο Πατρινές χορωδίες της Πολυφωνικής, από κοινού με την Παιδική Χορωδία Κερκύρας, έδωσαν μία μοναδική συναυλία, στο προαύλιο του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Άνω Κορακιάνας, με τη συνδιοργάνωση της τοπικής Δημοτικής Κοινότητας, της Φιλαρμονικής «Σπύρος Σαμάρας» και της Ενορίας Αγίου Αθανασίου «Το Κελί».
Στη συναυλία παρέστη, ο εφημέριος π. Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Νικολούζος, ο Πρόεδρος της Χορωδίας Κερκύρας κ. Μεταλληνός, ο Κορακιανίτης γιατρός κ. Σαββανής, ο οποίος φρόντισε για την οργάνωση της συναυλίας και πλήθος κόσμου.
Τις χορωδίες διηύθυνε η Ελένη Παπαδοπούλου- Αραβαντινού.
Πιάνο έπαιξε η Μαρίνα Μυλωνά και κρουστά ο Γιώργος Λαμπράκος, καθηγητές του Ωδείου της Πολυφωνικής.
Αρχηγοί της αποστολής ήσαν, ο Αντιπρόεδρος Α΄ του Διοικητικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αρκαδιανός και η Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Οργανισμού, Έφη Καββαδία- Ζέρβα, ενώ συμμετείχαν τα στελέχη του Οργανισμού, Πόλα Καράβολα, Αλμπένα Πένκοβα και Νάντια Ζέρβα, αλλά και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Μο Σταύρος Σολωμός.

* Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

????????????????????????????????????

DSC_0099

 

DSCN0049

Leave A Reply