Κοινή ανακοίνωση Επιμελητηρίων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας

0

Κοινή ανακοίνωση έκαναν τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Οι συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία, την παραγωγική βάση και γενικότερα στις επιχειρήσεις, έχουν ξεπεράσει πλέον τα ανεκτά όρια.

Η σε βαθμό επικινδυνότητας συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας και η αδυναμία εισαγωγής πρώτων υλών, βοηθητικών υλών και υλικών συσκευασίας.

Η αδυναμία εξαγωγής νωπών και τυποποιημένων προϊόντων.

Οι απώλειες του κλάδου των μεταφορών.

Ο κίνδυνος απώλειας του τουριστικού προϊόντος.

Το «πάγωμα» της αγοράς, με τις εισπράξεις επαγγελματιών και επιχειρήσεων να κινούνται σε μηδενικά επίπεδα.

Μας υποχρεώνουν να εκφράσουμε την έντονη αγωνία του συνόλου των επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδος

Το τραπεζικό σύστημα είναι βασικό μοχλός της οικονομικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα ήδη να βρίσκονται στην εντατική όλοι οι κλάδοι της οικονομίας.

Χάνονται προσπάθειες και κόποι ετών. Σήμερα η πλειοψηφία των επαγγελματιών και επιχειρήσεων της περιοχής μας, ήδη αδυνατεί να ανταπεξέλθει των βασικών υποχρεώσεων.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες καλούμε την κυβέρνηση να διαφυλάξει την ενότητα του λαού μας και σε συνεργασία με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς να εκπονηθεί ένα σχέδιο σωτηρίας της αγοράς, με σκοπό την όσο το δυνατόν συντομότερη επάνοδο σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας

Τα Επιμελητήρια της Δυτικής Ελλάδας, που οι επαγγελματίες και επιχειρήσεις-μέλη τους συμμετέχουν δυναμικά στην παραγωγή του Εθνικού Εισοδήματος και στηρίζουν την απασχόληση, ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και στην θέση της χώρας μας εκεί που ανήκει, στην Ευρώπη.

Για τη διάσωση και υποστήριξη των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας, προσφέροντας εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και με τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους εισφορές διαμορφώνουν το ΑΕΠ και στηρίζουν την εθνική οικονομία».

Leave A Reply