Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής από την Πολυφωνική

0

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία, που πραγματοποίησε η Πολυφωνική, στον αύλειο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος, την παρελθούσα Κυριακή, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας (Ευρωπαϊκής) Ημέρας Μουσικής.

Στον υπέροχο κήπο του Ιδρύματος και μπροστά από το νεοκλασικό κτήριο που δεσπόζει της περιοχής, πέραν των 800 ατόμων απήλαυσαν ένα χορωδιακό πρόγραμμα, που για 1 και μισή ώρα ξετυλίχθηκε με απόλυτη ακρίβεια και τη γνωστή ποιότητα των εκδηλώσεων του Οργανισμού, δημιουργώντας τις καλύτερες των εντυπώσεων για τον εορτασμό της ημέρας.
Το πρόγραμμα άνοιξε με εισαγωγή- αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, από την Γραμματέα της Πολυφωνικής, Αθανασία Παπασταύρου, η οποία παρουσίασε και το πρόγραμμα της συναυλίας.
Ακολούθως η Προπαιδική Χορωδία της Πολυφωνικής με τη διεύθυνση της Δήμητρα Πίτσου- Διαμαντοπούλου [Βοηθός Διεύθυνσης: Ελένη Μουζάκη], παρουσίασε ένα σύνολο 6 τραγουδιών, που καταχειροκροτήθηκαν από το ακροατήριο, για την απλότητα και το χαρακτηριστικό τρόπο που τα παιδιά τραγούδησαν. Πιάνο έπαιξε, η Αρετούσα Νικολοπούλου και κρουστά, ο Γιώργος Λαμπράκος.
Στη συνέχεια η ΠΑΙΔΙΚΗ από κοινού με τη Νεανική Χορωδία της Πολυφωνικής (100 χορωδοί0, ερμήνευσαν υποδειγματικά 9 έργα από το διεθνές ρεπερτόριο και απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια για την εξαιρετική παρουσία τους. Τις χορωδίες διηύθυνε, η Ελένη Παπαδοπούλου- Αραβαντινού, η οποία αναφέρθηκε ιδιαιτέρως, στην πρώτη Μαέστρο της Παιδικής Χορωδίας, καθηγήτρια μουσικής, Γιώτα Αντωνίου- Κωσταγιαννακοπούλου. Πιάνο έπαιξε, η Μαρίνα Μυλωνά και κρουστά, ο Γιώργος Λαμπράκος.
Στο τελευταίο μέρος της συναυλίας, η προσκεκλημένη Νεανική Χορωδία «La vita» της Χορωδίας Τρίπολης, με τις νέες στολές της και με τη διεύθυνση της Ελένης Αλεξοπούλου, παρουσίασε ένα πρόγραμμα από 5 έργα Μιούζικαλ, που δημιούργησαν αίσθηση για την ποικιλομορφία και την ευρηματικότητα τους. Πιάνο έπαιξε ο Βασίλης Γεωργακόπουλος και κρουστά ο Παναγιώτης Τραχανάς (κίνηση: Δέσποινα Μπάμπα).
Χαιρετισμό απηύθυνε στο κοινό, ο ιδρυτής της Χορωδίας Τρίπολης, Νίκος Γαργαλιώνης, που αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο διαχρονικό έργο της Πολυφωνικής, ενώ η συναυλία έκλεισε με σύντομη τοποθέτηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντού του Οργανισμού, Μο Σταύρου Σολωμού, ο οποίος αναφέρθηκε με έμφαση στο χώρο του Σκαγιοπουλείου και την αναγκαιότητα περαιτέρω αξιοποίησης του, σε όφελος της πόλης, αλλά και του ίδιου του Ιδρύματος.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ενώ χορηγοί ήσαν, η βιομηχανία αναψυκτικών ΛΟΥΞ και η αρτοποιία ΜΑΚΡΗ.
Παρέστη ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών, ο Αρχιμ. π.Προκόπιος Κόρδας, ο Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος, Γιώργος Αγγελόπουλος, οι τ. Αντιδήμαρχοι, Αλέξης Σκαρμέας και Χαράλαμπος Στανίτσας, ο Διευθυντής της Χορωδίας της Εθν. Λυρικής Σκηνής, Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, ο καθ. Παν/μίου, Σήφης Μπουζάκης, τα διοικητικά Συμβούλια και τα καλλιτεχνικά στελέχη των δύο χορωδιακών φορέων και πλήθος κόσμου, που συνέβαλε στην επιτυχία της συναυλίας.

* Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

polyfwnikh 1

polyfwnikh 2

Leave A Reply