«Οι Λαοί τραγουδούν…» από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων

0

Μουσικές και στίχοι τραγουδιών διαμαρτυρίας από όλο τον κόσμο πλημμύρισαν το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας και μάγεψαν το κοινό που έδωσε μαζικά το παρόν σε μια ακόμα εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ.
Εικοσιένα τραγούδια με διεθνιστικό και αλληλέγγυο μήνυμα, ανέδειξαν από σκηνής τα μέλη του Μουσικού Εργαστηρίου από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων, σε μια συναυλία – παράσταση η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιουνίου με τίτλο «Οι λαοί τραγουδούν» , παρουσία του Δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη και του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας Κ. Καζάκου.
Η μουσική παράσταση ήταν αφιερωμένη στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μ. Θεοδωράκη και στο οικουμενικό του έργο, τονίζοντας την ανάγκη για παγκόσμια ειρήνη.

Μουσικό Εργαστήρι Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων
Η ανάγκη καλλιτεχνικής έκφρασης ένωσε το 2013 μουσικούς που ζουν κι εργάζονται στην Πάτρα με σκοπό τη δημιουργία ενός εργαστηριού που κατά κύριο λόγο ασχολείται με τον ελληνικό λαϊκό μουσικό πολιτισμό.
Αποτελείται από 15 μουσικούς που αφιλοκερδώς προσπαθούν να φέρουν την ερασιτεχνική δημιουργία στο προσκήνιο και να ενώσουν τις προσπάθειές τους με τις ανάγκες και ανησυχίες του λαού μας.
Η πρώτη του καλλιτεχνική δραστηριότητα ήταν η μουσική παράσταση με τίτλο «Η Ποίηση στο Ελληνικό Τραγούδι» που παρουσιάστηκε στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας τιμώντας παράλληλα για την προσφορά τους στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό το συνθέτη Χ. Λεοντή και τον ποιητή Δ. Καρατζά.
Το 2014 παρουσίασε στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας τη μουσική παράσταση «Τα Τραγούδια του Λαού μου» τιμώντας τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κ. Καζάκο.
Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Μ. Δημητριάδη, η οποία τιμήθηκε στο πρόσωπο της αδελφής της και μουσικού Α. Μάνου.

* Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

1

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

 

Leave A Reply