Επίσκεψη 35ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου «Πάνος Μυλωνάς»

0

Συνεχίζει την εξαιρετική του λειτουργία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου «Πάνος Μυλωνάς» και μέχρι τώρα, από τις 8 Δεκεμβρίου που ξεκίνησε τη λειτουργία του για τη σχολική χρονιά 2014 – 2015, το έχουν επισκεφθεί 1.700 μαθητές, από 68 Δημοτικά σχολεία του Δήμου.

Το πρωί της Τετάρτης, βρέθηκαν στο Πάρκο μαθητές ενός ακόμα σχολείου, του 35ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, οι οποίοι παρουσία και του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέα Αθανασόπουλου, διδάχθηκαν παίζοντας, για το πώς θα λειτουργήσουν ως υπεύθυνοι πεζοί σήμερα και υπεύθυνοι οδηγοί ως ενήλικοι αργότερα.

Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, φιλοξενούνται και εκπαιδεύονται και μαθητές από Σχολεία όμορων Δήμων και συγκεκριμένα των Δημοτικών Σχολείων Καλαβρύτων και Μαζαρακίου, ενώ αύριο αναμένονται οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού.

Η εκπαίδευση αφορά την θεωρητική κατάρτιση των παιδιών όσο και την πρακτική ως πεζοί και οδηγοί και ξεκινά από το πώς θα περνούν από τις διαβάσεις και στο πώς θα περπατούν σε ένα πεζόδρομο που είναι μαζί και ποδηλατόδρομος.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει επίσης, μια γενική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας αλλά και την πρακτική εξάσκηση με ποδήλατα και «αυτοκίνητα».

Η μέχρι σήμερα εύρυθμη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, οφείλεται στην άοκνη και ενίοτε εθελοντική προσπάθεια, των εργαζομένων στις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας, οι οποίοι φροντίζουν να είναι πάντα έτοιμο και καθαρό να υποδεχθεί τους μικρούς μαθητές και να λειτουργήσει σωστά προς όφελός τους.

* Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη των μαθητών:

DSC_5470

DSC_5475

DSC_5484

DSC_5496

DSC_5513

DSC_5516

DSC_5504

Leave A Reply