Αλώβητη από τις φλόγες η οινοποιία CAVINO στο Αίγιο

0

Σε λειτουργία από το επόμενο κιόλας πρωί τέθηκε η μονάδα παραγωγής της γνωστής οινοποιίας CAVINO, στο Αίγιο, η οποία στις 8 το απόγευμα της Τρίτης, απειλήθηκε από τις φλόγες.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 8 το βράδυ στους αποθηκευτικούς χώρους, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών δεν επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να διασωθεί η «καρδιά» της οινοποιίας.

«Είμαστε παρόντες και από σήμερα ξεκινάμε και πάλι την παραγωγική μας δραστηριότητα, αφού με τη βοήθεια όλων των η μονάδα παραγωγής έμεινε αλώβητη και οι οποιεσδήποτε ζημιές περιορίστηκαν αποκλειστικά και μόνον σε βοηθητικούς αποθηκευτικούς χώρους», ανακοίνωσε η Διοίκηση της γνωστής οινοποιίας Cavino, που ιδρύθηκε το 1958 στο Αίγιο και αποτελεί μία από τις εμβληματικότερες οινικές βιομηχανίες της Ελλάδας.

«Η εταιρία CAVINO Α.Ε., σε ανακοίνωσή της εκφράζει με τον πιο δυνατό και απόλυτο τρόπο τις ευχαριστίες της σε όλους αυτούς που με την προσπάθειά τους συνέβαλαν στη διάσωση της επιχείρησης από την πυρκαγιά της περ. Τρίτης.

Η πυρκαγιά που έσβησε πλήρως στις 3 το μεσημέρι της επομένης ημέρας, μετά από τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβέστες για να αποσοβήσουν τον κίνδυνο της επέκτασής της τόσο στο κεντρικό τμήμα της εταιρείας όσο και στα διαπλανά σπίτια.

Τριάντα πυροσβέστες με 15 οχήματα με τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας αλλά και της Αστυνομίας, κατάφεραν να περιορίσουν στο μικρότερο δυνατό το μέγεθος της καταστροφής.

Διοίκηση και προσωπικό παρακολουθούσαν με αγωνία τη μάχη με τις φλόγες που έδιναν οι πυροσβέστες, οι οποίοι παρά τις ιδιαιτερότητες του συμβάντος και τις αντίξοες συνθήκες με την εμπειρία και τον επαγγελματισμό τους τα κατάφεραν.

«Νιώθουμε απέραντη ευγνωμοσύνη προς το προσωπικό της εταιρείας (διοικητικό και εργατικό), γιατί έμειναν κοντά μας όλες αυτές τις δύσκολες ώρες και βοήθησαν με όποιον τρόπο μπορούσαν το έργο της κατάσβεσης», αναφέρουν τα στελέχη της εταιρείας σε ανακοίνωσή τους ενώ απευθύνουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο Πυροσβεστικό Σώμα, τον Διοικητή της Περιφερειακής Δ/νσης Αχαΐας, τον Διοικητή της ΕΜΑΚ, τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αιγίου, Πατρών και Καλαβρύτων και τον τελευταίο πυροσβέστη, που με την αυταπάρνηση που επέδειξαν και την άρτια τεχνική τους κατάφεραν να περιορίσουν τις ζημιές της επιχείρησης στο ελάχιστο δυνατόν.

Παράλληλα, ευχαριστούν την Αστυνομία για την προσπάθειά της και τη διευκόλυνση που προσέφερε στην κίνηση των οχημάτων προς το εργοστάσιο, το Δήμο Αιγιαλείας, το Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Δ. Φιλιππάτο και κάθε εργαζόμενο του Δήμου, για τη βοήθεια που μας παρείχαν τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε μηχανήματα, καθώς επίσης την εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» για την υδροφόρα δεξαμενή που παραχώρησε στην κοινή προσπάθεια.

Τέλoς, ζητούν συγγνώμη από όλους τους γείτονες για την ταλαιπωρία που άθελά τους προξενήθηκε.

Οσον αφορά στα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, κανείς ακόμα δεν είναι σε θέση να πει το παραμικρό. Οι πραγματογνώμονες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το μεσημέρι της Τετάρτης αναζητούν μέσα στις στάχτες και τα αποκαϊδια την αιτία που παρ’ ολίγον να καταστρέψει κόπους μιας ζωής.

Leave A Reply