Εντυπωσιακό το 35ο Πέρασμα του Βουραϊκού

0

Περισσότεροι από 3.500 ήταν φέτος οι πολίτες που θέλησαν να κάνουν την πεζοπορία και συγκεκριμένα να συμμετάσχουν στο 35ο Πέρασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού. Το Πέρασμα την Κυριακή 10 Μαΐου έγινε σε διοργάνωση του Συλλόγου Ορειβασίας-Χιονοδρομίας-Αναρρίχησης-Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων με τη συμμετοχή αρκετών τοπικών φορέων της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τραυματισμός 27χρονης στο κατέβασμα του Βουραϊκο

11230115_10206818076519526_4153332827010847992_n

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, εκτός των άλλων περιστατικών που αφορούσαν εκδορές και θλάσεις πεζοπόρων και αντιμετωπίστηκαν από την ΕΟΔ, ελήφθή η πληροφορία για πτώση πεζοπόρου γυναίκας από ύψος 15 μέτρων.

Άμεσα κινητοποιηθήκαν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης όπου βρίσκονταν στην περιοχή και ξεκίνησαν τις διαδικασίες παροχής Α’ Βοηθειών, ακινητοποίησης και ανέλκυσης του τραυματία.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης από την αρχή του περιστατικού ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, την Π.Υ. Αιγίου καθώς και τον ΟΣΕ ώστε να σταματήσει η διέλευση του Οδοντωτού και να συνδράμει στην διακομιδή του τραυματία.

Διασώστες του Τμήματος Α’ Βοηθειών της ΕΟΔ κατά την προσέλευση τους στο σημείο του συμβάντος παρείχαν τις Α’ Βοήθειες στον τραυματία ενώ ταυτόχρονα το Τμήμα της Ορεινής Διάσωσης είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες που απαιτούνταν για την ασφαλή ανέλκυση του.

Στην συνέχεια έφθασε στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, η οποία συνέδραμε στην μεταφορά στο σημείο όπου βρισκόταν το Τμήμα Ορεινής Διάσωσης για την ανέλκυση του τραυματία στην ορθοπλαγιά.

Κατόπιν η 27χρονη μεταφέρθηκε με τρένο του οδοντωτού όπου βρισκόταν στο σημείο για αυτό τον σκοπό, συνοδεία Διασωστών της ΕΟΔ, του ΕΚΑΒ, της Π.Υ. Αιγίου καθώς και Γιατρού η οποία βρισκόταν στην περιοχή, έως το Διακοπτό όπου και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ.

* Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλέιας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.):

DSC07925

DSC07929

DSC07950

Leave A Reply